Information

 
Storlek
90 m2
Vardagsrum
TV, Bäddsoffa, Matsalsbord
Tomt
1200 m2
Kök
Fullt utrustad
Antal personer
8-10
Badrum
Dusch/WC, Bastu
Byggår
2008
Sovrum 1
Dubbelsäng
Stugtyp
Trä, åretrunt
Sovrum 2
1 våningssäng
Parkering
Ja
Loft
2 singelbäddar
Värme/Kyla
Golv, Element, Aircon
Vardagsrum
Bäddsoffa
Husdjur
Ej tillåtet
Lillstuga
1 våningssäng
Utrustning
Bastu, TV, Parabol, Radio och CD, Video, Diskmaskin, Tvättmaskin, Mikro, Frys, Kyl, El-spis, Kaffebryggare, Dammsugare, plats utomhus för Fiskrensning, Elvärme, Trädgårdsmöbler och Grill, Varmvattenbredare
 
VIKTIGT

Följande saker finns inte i huset:
Lakan, Örngott, Påslakan (Kan hyras separat)
Toalettpapper
Kökspapper

 
Avstånd / utsikt
Badplats
200 / 500 m
Brygga / Strand
Fiskeplats (Insjö)
250 m
Ljugaren
Affär
13 / 20 / 40 km
Bingsjö / Enviken / Rättvik
Pizzeria
20 / 40 km
Enviken / Rättvik
Restaurang
20 / 40 km
Enviken / Rättvik
Närmsta Orter
13 / 20 / 40 / 50 km
Bingsjö / Enviken / Rättvik / Falun
 
Dådran
Dådran, f.d. järnbruk i Rättviks socken, Rättviks kommun, Dalarna. Dådrans bruk ligger ca. 40 km öster om Rättvik vägen mot Bingsjö och på sjön Ljugarens mest södra punkt. Dådran, som anlades 1804, köptes 1878 upp av Kopparbergs och Hofors Sågverks AB för att inordnas i de s.k. Ockelboverken. Verksamheten vid bruket kom därefter att avta, för att helt avstanna 1915. Kvar idag finns ett ganska väl bevarat brukssamhälle med bl.a. brukskapell (invigt 1847), spiksmedja och bruksherrgård med park och kägelbana. Sjön Ljugaren som är mest känd för "Vasastenen" där Gustav Vasa sägs ha gömt sig för de danska soldaterna som jagade honom.
 
Bingsjö (13km)
Bingsjö har varit en vallfärdsort för hundratusentals folkmusik- och dansintresserade i mer än trettio år. Bingsjöstämman står för essensen av begreppet “spelmansstämma“ - De stora öppna ytorna med naturliga mötesplatser tillsammans med de små och publiknära scenerna och danslogarna inbjuder till informella möten mellan amatörer och professionella, nybörjare och spelmanselit. Festen, det spontana spelet och dansen dygnet runt och var som helst, ger utrymme för spontanitet och improvisation. En ålderdomlig bymiljö med låga timmerhus och ringlande bygator gör också sitt till för att skapa en stämningsfull atmosfär. Det finns inget inhägnat stämmoområde utan stämman äger helt enkelt rum mitt i byn, med den omgivande storskogen och bergen som den enda och naturliga avgränsningen.
 
Rättvik (40km)

En fantastisk bygd som inbjuder såväl besökare som invånare att "botanisera" bland den mångfald av upplevelser som erbjuds.Ta en "låååångpromenad" på Långbryggan, en titt på vidderna från Vidablick eller gör ett trolskt besök vid Springkällan och Styggforsen. Se hur ett nedlagt kalkbrott förvandlats till en av Europas mest omtalade musikarenor eller ta en rundtur till våra hembygdsgårdar och fäbodar. En båttur på Siljan eller Ljugaren eller varför inte en tur till bygdens kyrkor. Vid Rättviks kyrka finns Stiernhööks- och Wasastenen och inte minst de små kyrkstallarna med sin intressanta historia. Ta en titt på våra sevärdheter både i verkligheten och på vår webbplats.

 
Sevärdigheter

Välkommen att besöka vår vackra bygd som omfattar allt från tystnaden i vår orörda natur, till festival med musik och dans. Det finns mycket natur, kultur och sevärdigheter i Rättviks komun att utforska, Vasastenen där Gustav Vasa gömde sig, Orbergsgrottorna, bada i så rent vatten att det går att dricka i sjön Ljugaren eller åk skridskor på vintern , fiska i sjönarna Ljugarn och Siljan. Det finns många andra natur och kulturarv i området som bara väntar på att bli utforskade. Frossa i motornostalgi, upplev musik och sång i den osannolika miljö som den internationella musikarenan Dalhalla bjuder eller utforska vårt unika kulturarv vid ett besök på en levande fäbod. Möt folkdräkter och folkdans, dalmålningar, konsthantverk, kyrkbåtsrodd och spelmansmusik.

Vandra eller cykla efter Siljansleden, åk ångbåten Agnes på Ljugaren, besök Vasastenen, se Orbergsgrottorna eller varför inte ett hissnande åk i rodelbanan, en fartfylld färd i slalombacken eller en skön baddag vid Siljans strand. En golfrunda eller en kanotfärd, lev som en viking ett dygn eller ta en skidtur - året runt bjuder bygden på upplevelser man minns.

 
Happenings

Bingsjöstämman - Sommar - Folkmusik och dans
Classic Car Week - Vecka 31 - Nostalgi med gamla bilar
Dalhalla - Juni-September - Musik, Framträdanden, Show (Rhapsody in Rock, Musikalen Cats, Madame Butterfly och mycket mer)
Musik vid Siljan - första veckan i juli - Under första veckan i juli varje år inbjuder Musik vid Siljan alla musikvänner till en välfylld festivalvecka
Motorcross - Maj-Oktober - Rättvik Boda MK Motocross bana bjuder på många spännande tävlingar
Rättviks ridklubb - Året Runt - För den hästintresserade
SiljanGameFair - 9-10 Augusti 2008 - "En riktig jaktmässa" med utställare, aktiviteter och föreläsningar om framförallt jakten & allt omkring
Dalatravet - Rättvik - April-Oktober - För dig som gillar trav har Dalatravet mycket att erbjuda

Mera information om andra sevärdigheter som Fäbodarna, Hembygdsgårdar, Museer, Kyrkor, Vattenfallet Styggforsen, Slalombackar, Vandringsleder, Badplatser, Ångbåtsturer, Turistbyrån och annat som finns nära Dådran i Rättviks kommun hittar du här eller så kan du söka på Google.se om andra aktiviteter i området. English info can be found here.

 
Fiske
Utbud av fiske i Rättviks kommun är stor och det finns många platser att fiska på med stor variation på typ av fiske. Du kan fiska i sjöar, älvar, forsar och i tjärnar. Rättvik, Boda, Dådran och Ore fiskevatten erbjuder en riklig mängd med sjöar som Ljugaren och Siljan med små tjärnar som Klovtjärn och Öraltjärn. Oreälven inte att förglömma med sitt utlopp genom Oresjön och Skattungen.

 

 

© Copyright Dacto Data & Design.